zondag 26 juni 2011

Koeienhuiden tapijten: een ecologisch verantwoorde keuze.

Tapijten van koeienhuid bieden u een ecologisch verantwoord alternatief voor de traditionele vloerkleden.
Het idee om tapijten te maken van koeienhuiden komt uit Zuid-Amerikaanse landen zoals Argentinië, Brazilië en Colombia. In deze landen worden koeien op grote schaal gefokt voor vleesproductie. De koeienhuiden werden weggeworpen en vergeten.
Het idee om er tapijten van te maken ontstond en ze werden al gauw heel populair door hun unieke schoonheid en luxueuze uitstraling waardoor er een groeiende vraag kwam. De huiden worden nu niet meer weggegooid, maar gerecycleerd en beginnen zo aan een tweede leven.
Er is een zeer grote diversiteit aan koeienrassen wat betekent dat er een eindeloze keuze aan kleuren en patronen is zodat iedereen zijn gading kan vinden.
Het fabricageproces van de tapijten is zeer milieuvriendelijk en vervuilt veel minder dan het fabriceren van eender welk lederproduct.
Het is ook een feit dat koeienhuiden tapijten veel langer meegaan dan eender welk synthetisch tapijt. Ze kunnen zelfs wedijveren met wollen tapijten. Je krijgt dus niet enkel op ecologisch vlak waar voor je geld.
Een ander aantrekkelijk voordeel van deze tapijten is dat ze zo natuurlijk zijn; ook in termen van de behandeling die ze gekregen hebben. Ze zijn niet behandeld met bleekmiddelen of enige andere chemicaliën. Dit kan je echter niet zeggen van de meer traditionele –vooral synthetische- tapijten. Het is dus overduidelijk dat een patchwork tapijt van  koeienhuid een zeer natuurlijk en aantrekkelijk alternatief is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten