zondag 3 maart 2013

Kan ik een dierenvacht in de badkamer leggen?


Arnoud Herberts. Interieurarchitect Bussum
Een badkamer is vaak de lastigste ruimte in huis om te decoreren. Vaak heb je te maken met krappe ruimtes waar geen enkel conventioneel tapijtje qua afmeting in past. Maatwerk is duur en kleffe badmatjes vind je maar niets.
En dan heb je plots het lumineuze idee er een dierenvachtje te leggen. Het is vrij goedkoop en qua vorm kan je het makkelijk draaien en keren zodat het toch nog ergens tussen past. Maar kan dit wel? Hoe zit dat met het vocht en dergelijke?
Dat zit wel vrij goed. Vochtige ruimtes zijn net goed om een huid gehydrateerd en dus soepel te houden. Natte voeten en wat spatten hier en daar vormen absoluut geen probleem.  Bovendien wordt het ook niet vuil door de natuurlijke water- en vuilafwerende eigenschappen van de beharing. Even uitschudden of met de stofzuiger eroverheen en klaar is Kees.
Zorg er enkel voor dat de vacht nooit doornat wordt. Het leder kan dan gaan verharden en zelfs zo hard als karton worden.
Elle Decor
In principe zijn alle vachten geschikt voor een badkamer; enkel hertachtigen -zoals rendieren, damherten en edelherten- zijn iets minder geschikt omdat hun holle dekharen bij veel beloop afbreken.  Hou daar dus enigszins rekening mee.
Mits goed gebruik en enige zorg kan een dierenvachtje beslist enkele jaren mee in de badkamer als trendy en toch budgetvriendelijk alternatief voor de kleffe badmat ;).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten