zaterdag 13 mei 2017

Hoe kies ik de juiste afmeting van mijn koeienhuid?

Wanneer je doorheen onze koeienvachten zoekt zie je steeds aanduidingen van S, M, L, etc. Maar wat betekenen deze aanduidingen precies? Wat is in hemelsnaam het verschil tussen een kalfsvacht en een kleine koeienhuid? En wat is het verschil in grootte tussen een medium en een large vacht bijvoorbeeld? In dit artikel hopen we dit aan de hand van foto's en voorbeelden te verduidelijken zodat je een juiste keuze kan maken.

We beschikken dus over verschillende afmetingen van koeienhuiden. In het algemeen betreft dit voornamelijk de drie afmetingen small, medium en large. Soms kunnen er ook extra small en extra large vachten voorradig zijn.

Wat betekenen deze afmetingen nu in concreto en hoe kan ik ze herkennen?
XS = Extra Small = kleiner dan 1,5m²
S = Ssmall = tussen 1,5 en 2 m²
M = Medium =  tussen 2 en 3 m²
L = Large = tussen 3 en 4 m²
XL = Extra Large = groter dan 4 m²


XS en S vachten zijn erg klein. In principe zijn het erg grote kalfsvachten. Ze zijn perfect geschikt voor kinderkamers, studeerkamers, een halletje, een kleine logeerkamer of om een veranda mee op te leuken. Voor onder een eettafel of salon zijn ze eigenlijk te klein. Ze passen wel perfect onder een relax-zetel bijvoorbeeld.

Medium vachten zijn vachten die qua afmeting er ergens tussenin hangen. Het zijn geen erg grote koeienhuiden, maar het zijn op zich ook geen kleine koeienvachtjes. Ze zijn perfect voor iemand die wat kleiner behuisd is. Ze passen mogelijk nog net onder een kleine salon, maar zijn over het algemeen genomen te klein om mooi onder een eettafel te passen.  

Large en Extra Large vachten zijn de meest voorkomende vachten. Deze zie je ook het vaakst opduiken in interieur en lifestyle magazines, blogs en andere digitale media. Ze passen perfect onder grote zitbanken en passen vaak net onder een eettafel. Voor kleinere ruimte's  zijn ze iets minder geschikt. Deze vachten komen vooral tot hun recht in vrij grote, open en lichtrijke ruimte's.


Koeienhuid Small


Koeienhuid Medium

Koeienhuid Large


Verduidelijking verschil in grootte tussen een kleine (small) koeienhuid die op een normale grote (large) koeienhuid ligt.

Onze vachten worden steeds individueel opgemeten tot op ongeveer 5 cm na. Er wordt steeds naar beneden afgerond. Er wordt gemeten vanop de uiterste punten; zijnde van linkerachterpoot  naar rechterachterpoot en van achterpoot naar kop. Op elke foto ligt er ook steeds een stokmeter naast de vacht die exact één meter meet. Deze helpt u ook goed de werkelijke afmeting in te schatten.

Voorbeeld afmetingen.


Vaak vragen klanten zich ook af wat het verschil is tussen een kalfshuid en een kleine koeienhuid. een kalfshuid is simpelweg nog een heel stuk kleiner en is nooit groter dan 1 m². Deze foto's illustreren het verschil tussen een kalfshuid en een kleine koeienhuid.


Kalfshuid


Kalfshuid die op een kleine koeienhuid ligt.

Hopelijk was dit artikel een goed hulpmiddel om de juiste keuze te kunnen maken. 


www.tapijtenenhuiden.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten